-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Box verseny hírek

Boksz: szép vasi eredmények születtek a Magyar Kupán

2019.05.16.Boksz: szép vasi eredmények születtek a Magyar Kupán

Remek vasi sikerek születtek az ökölvívó utánpótlás Magyar Kupán.

A korábbi diákolimpiának megfelelő erőpróbát négy nap alatt bonyolították le Érden.

A vasi színeket Szombathelyről a Skorpió Box Club, a Hobbisták SE, a Haladás VSE bunyósai képviselték, Kőszegről pedig a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói neveztek.

A Fitt-Box öt versenyzőt indított. Buza Rafael ­(junior, 54 kg) első mérkőzésén az első menetben döntő fölénnyel verte riválisát. A folytatásban is döntő fölénnyel győzött. A fináléban a Vasas SC versenyzőjével, Tóth-Szabó Vilmossal csapott össze. Az első menet elején kiegyenlített volt a küzdelem, a második felében a kőszegi ökölvívó ráérzett vetélytársa stílusára, előnnyel ment szünetre. A második menetben nagy testütéseivel szorította a Vasas bunyósát. A harmadik menetben is folyamatosan támadott, végül ismét döntő fölénnyel győzedelmeskedett. Buza Rafael aranyérme mellé kiérdemelte a legjobb junior versenyzőnek járó különdíjat is. Milos Mátyás (junior, 66 kg) rutinos, erős ellenfelet kapott, a harmadik menetig állta a sarat. Buza Rómeó (junior, 52 kg) bedarálta első ellenfelét, akire a második menetben kétszer is számolni kellett, döntő fölénnyel győzött. Az elődöntőben nagy csatát vívott Rózsavölgyi Márkkal (Taksonyi SE); az első két menetben kissé bizonytalan volt, ezt jól használta ki ellenfele. A harmadik menetben magához tért, hozta a tőle elvárt színvonalat, de ez már nem bizonyult elégnek, kikapott, bronzéremmel zárt. Milos Rózsa (serdülő, 48 kg) pályafutása első éles mérkőzését vívta, rögtön a döntőben kezdett, nem volt megilletődött, de kikapott rutinosabb, esélyesebb ellenfelétől – a dobogó második fokára állhatott. Lukács Tifani (junior 52 kg/büki szakosztály) is rögtön döntőt vívott. Az első menet Tifanié volt, a második szegedi ellenfeléé, a harmadik kiegyenlített küzdelmet hozott, végül megosztott pontozással a szegedi öklözőt hozták ki győztesnek a bírók – így Tifani is ezüstérmes lett.

– Buza Rafael minden dicséretet megérdemel – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője. – Súlycsoportot, korcsoportot is váltott, mégis töretlenül halad előre, sorozatban hozza a kitűnő eredményeket. Erőnlétileg és technikailag is remek állapotban van. Rómeó is jól teljesített, az elődöntőben talán technikailag nőtt fölé az ellenfele. Nem lehet panaszom Milos Mátyásra, Milos Rózsára, Lukács Tifanira sem – nekik több rutinra van szükségük.

A Skorpió Box Club három versenyzővel nevezett. Kis János (serdülő, 38,5 kg) szép győzelemmel nyitott. Második mérkőzésén is jól harcolt, de végül elbukott képzettebb riválisa ellen. Muhovits Milán és Oláh-Vadász Zoltán egy­aránt a 16 versenyzőt, köztük hat válogatott kerettagot felvonultató junior korosztály 57 kilós súlycsoportjában lépett ringbe. Mindketten győzelemmel nyitottak, második mérkőzésükön viszont vereséget szenvedtek – erősen vitatható körülmények közepette.

– Örülök Kiss János bronz­érmének, sok munkát tett a felkészülésbe – fogalmazott Varga Roland, a Skorpió BC trénere. – Oláh-Vadász Zoltán és Muhovits Milán is remekül teljesített – főleg utóbbi bokszolt nagyot. A mérkőzésük végén az ő kezüket kellett volna a magasba emelni, de sajnos nem a ringben dőltek el az eredmények. Folytatjuk a munkát, és bízom abban, hogy a jövőben nem hátráltatják őket igazságtalanságok.

A Hobbisták SE két versenyzőt indított. A 12 éves Budai Adrián (serdülő, 50 kg) pályafutása első versenyét győzelemmel kezdte, majd kikapott a későbbi bajnoktól, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Mészáros Ciprián (junior, 80 kg) nagy szívvel bokszolta végig az erőpróbát, az elődöntőben és a döntőben is nagy küzdelemben nyert – értékes aranyéremmel tért haza.

A Haladás VSE három sportolóval nevezett. Károlyi Krisztofer (serdülő, 41,5 kg) az első meccsén az első menetben feladta a küzdelmet, bronzérmes lett. Kemény Nikolasz (serdülő, 52 kg) is egy mérkőzést vívott, a harmadik menetben döntő fölénnyel maradt alul. Károlyi József (serdülő, 72 kg) a fináléban kezdett, az első menetben döntő fölénnyel kapott ki, második lett.

 

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/boksz-szep-vasi-eredmenyek-szulettek-a-magyar-kupan-3014269/?fbclid=IwAR3IDolUIf4zEOooVkFcjI9Zfv6tpzWczIiR4MzFruN-ci7y_yMpB7z_qLU


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar