-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Cross verseny hírek

II. Restart Scitec Cross Kupa 2018. Zalaegerszeg

2018.07.07. - 2018.07.08.II. Restart Scitec Cross Kupa 2018. Zalaegerszeg

Versenybeszámoló nem annyira technikai, inkább emberibb megközelítésből.

Már tavaly is voltunk páran, az idén 12 fővel neveztünk, Teen, Crosstraining női és ffi, és Open kategóriában.

A gyerek cross versenyek egyenlőre gyerekcipőben járnak, sajnos kevesen voltak. Bízunk benne, hogy hamarosan több picurnak jön meg a kedve ehhez a csodálatos sporthoz. Bendegúz 9 évesen, mint a mezőny legfiatalabb tagja példa arra, hogy egész kis korban el lehet kezdeni, sőt versenyszinten is lehet művelni ezt a sportot. Ciprián és Joci a 15 évesek közt neveztek, fantasztikusan szerepeltek. Cipi az ökölvívás miatt már tapasztalt versenyzőnek számít, így mintegy alapozási időszak jegyében telt el a felkészülési 3 hét. Érdekesség képpen, a másnapi vasárnapi egész napos felnőtt megmérettetésben is részt vett Szilárd sajnálatos sérülése miatt. Sziszi térde gyengélkedett az utolsó napokban, jobbnak láttuk pihentetni, de az elvégzett munka nem veszett kárba, a legközelebbi versenyen kamatoztatjuk a frissen szerzett tudást. Dani ugyancsak a 15 évesek közt, immár 2. cross versenyén bebizonyította, hogy itt a helye. Az elmúlt időben sokat erősödött és javult a technikája is. Végül, de nem utolsósorban Levi, aki versenytáncosként éppen „beesett” a versenyre és párhuzamosan csinálja a cross-t is, és fiatal ifjú titánként őserővel lezúzta a feladatokat. Öröm volt nézni őket, ahogy küzdöttek. 

Open rész: Attila, Gábor, Dávid. Velük a crosstraining versenyeken mindig az élmezőnyben végeztünk, akár tavaly itt is, Budapest vagy épp Szegeden. Eldöntöttük, hogy kipróbáljuk magunkat Open kategóriában is. Hatalmas váltás, nagyobb súlyok, ez tényleg más kategória. Az első nap meg is tette a hatását, estére jól elfáradt mindenki. A 120kg deadlift és eredménye az lett, hogy Gabi (aki sosem áll le és tesz- vesz rak-emel-nyom-húz) dereka „beállt”, így a másnapi versenyt nem tudta folytatni. Az openesek vasárnap is folytatták egész nap, emberfeletti munkát végeztek. Attila, újra és újra bebizonyította, hogy kitartása példaértékű, és másodpercek alatt támadt fel és épült újra, elvégezve ezzel 1-1 ismétlést. A sporthoz és a társakhoz való hozzáállása is követendő példa. Dávid, aki egyben az egyesület nagyágyúja, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy pillanatra sem adta fel, nyomta, űzte, küzdött, izzadt, és hihetetlen motivációval felküzdötte magát az igencsak előkelő 6. helyre.

Crosstraining ffi.: Bence. Ő az, aki siketként rácáfolt a sztereotípiákra, fütyül arra, hogy hova skatulyázzák be az orvosok, egyszerűen megvalósítja az álmait. Nap mint nap tesz értük, és 2x annyit edz, mint mások. Az eredmények pedig nem váratnak magukra. Most 30 indulóból elhozta a 3. helyet.

Crosstraining lányok: Hajni. Ő az aki este munka után szalad be edzésre, aki szervez, telefonál, és támogatást intéz, Ő az, aki boxol, kettlebellezik, v épp felsöpör, a mi Hajnink. Élete első Cross versenyét, talán elizgulta egy picit, de hát van ilyen.. több van benne, és ki is fog jönni. Reni: Otthon a kisbaba, Ő melóba siet, majd ide a terembe, Ő már picit rutinosabb versenyző. A felkészülés utolsó hete kiesett, ettől függetlenül a 32es női mezőnyben megszerezte a 8. helyet.

Kitartása, szorgalma, sporttal szembeni alázatossága követendő példa mindenki számára.

Helyszín, rendezés, bírók, feladatok, versenyzők, szurkolók, fantasztikus és szuper volt minden, sok-sok élménnyel és tapasztalattal tértünk haza. Jövőre visszavágunk. 

Boldog vagyok, hogy ilyenek a tanítványaim, örülök minden eredménynek, és tudom, hogy messze még az út vége. Picit hosszúra sikerült, de köszi, hogy végigolvastad.


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar