-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Hobbista sikersztorik

Gergácz Bence

2017.08.20.Gergácz Bence

"Élettörténetem legyen bátorítás azon embertársaimnak, akik szintén valamilyen hátránnyal (fogyatékkal) indulnak az élet rögös útján. Legyen példa előttük, hogy hátránnyal indulva is, de a kitartó, céltudatos, egészséges életmódra nevelő munka meghozza a kívánt eredményt."- Gergácz Bence

Hallássérült gyermekként születtem, sok megpróbáltatáson mentem keresztül (vizsgálatok, műtét stb.). Sajnos orvosi beavatkozással nem lehetett segíteni a problémámon. 

4 éves koromtól Sopronba kerültem a hallássérültek óvodájába, később általános iskolájába. Pici korban szakadtam el a családomtól, csak hétvégére jöhettem haza. Gyermekként ezt nagyon nehéz volt feldolgoznom, de társaim, nevelőim segítségével viszonylag hamar megszoktam az "ingázást". Soproni iskolai környezetbe jól beilleszkedtem, szerettek társaim és tanáraim is. Társaimmal a mai napig tartom a kapcsolatot interneten és gyakran találkozunk személyesen is.

Mindig küzdöttem a túlsúlyommal már kis srácként is néhányan csúfoltak is emiatt és ezt nehezen viseltem. Próbáltam mozogni, de a hasamat is nagyon szerettem.
Általános iskola elvégzése után végre hazakerültem. középfokú tanulmányaimat már Szombathelyen végeztem, virágkötőnek tanultam és sikeres vizsga után vállalkozóként saját virágüzletet nyitottam. Jelenleg is ezzel foglalkozom, nagyon szerettem csinálni, sok pozitív visszajelzést kapok.

Sokféle fogyókúrát próbáltam kevés sikerrel, mert a mozgás nem nagyon volt jelen az életemben. Akkori 120 kg-os testsúlyom nagyon zavart, nem éreztem így, jól magam.

Rendszeres testmozgást Édesanyám révén kezdtem, heti két alkalommal zumbára és alakformáló edzésre jártam. Ezt mozgásformát is kedveltem, de nem hozott nagyobb arányú fogyást és fizikai erősödést.

2015. szeptemberében egy ismerősöm hívott magával, hogy próbáljam ki a Hobbistáknál a cross training edzés formát. Már első alkalommal éreztem, hogy ez nagyon jó lesz nekem. Azóta rendszeresen, heti 3 főedzésre járok.. Hamar befogadott a társaság, edzőmmel Bertha Gyurival nagyon jól kijövünk, és a hétvégi szorgalmi extra órákon tovább csiszoljuk a technikai részt. Nagyon sokat köszönhetek Neki és társaimnak is. Mindig jó a hangulat és kemény az edzés, amit nagyon hasznos dolognak tartok. Nincs két egyforma tréning, mindig megtalálom a saját teljesítő képességem határait, és ki tudom tolni őket. Érvényes ide az, hogy egykor kikészített, az ma már a bemelegítésem:-))) Ennek következményeként rengeteget erősödtem, izmosodtam és nem utolsó sorban fogytam.
Jelenleg súlyom 85 kg, ami 35 kg-os fogyást jelent.

Edzőm bátorítására december 3-án vettem részt első crossfit versenyemen, ahol 5. helyezést értem el! Célom, hogy további versenyeken egyre jobb eredményeket érjek el, alakom kidolgozottabb, izmosabb legyen.

A Cross Training edzések mellett szoktam néha futni egyedül, és vagy a keresztapámmal 8-10 km-eket. Épp ezért várom a tavaszt:-)

A jövőben is keményen dolgozom kitűzött céljaim (egy verseny megnyerése) és egészségesem megőrzése érdekében.

 

Versenyeken elért eredményeim:

•  2015. szeptember 27-én Futófesztiválon, Szombathelyen amatőr 10 km-t futottam. 51,22 perc
•  2016. december 3-án a zalaegerszegi  XXL Amartőr Crosstraining versenyen 5. helyezést értem el, 11-ből.
•  2017. május 13-án a szombathelyi II. Hobbi Intercross Cup csapat versenyen 13. helyezést értünk el, 38 csapatból. Kaptam különdíjat, a legharcosabb versenyző lettem!
•  2017. július 15-én a zalaegerszegi I. Restart Scitec Cross Kupa crosstraninig versenyen 8. helyezést értem el, 25-ből.
•  2017. október 14-én a budapesti Fitparádé Crosstraining Showdown - Hungarian Cross Challenge versenyen 5. helyezést értem el, 37-ből.
•  2018. február 17-én a szegedi Greg Sport Cup Crosstraining versenyen 9. helyezést értem el, 18-ból.
•  2018. június 2-án a szombathelyi III. Decathlon Hobbi Intercross Cup csapat versenyen 1. helyezést értünk el, 14 csapatból.
•  2018. július 8-án a zalaegerszegi II. Restart Scitec Cross Kupa crosstraninig versenyen 3. helyezést értem el, 20-ből.
•  2019. július 7-én a zalaegerszegi III. Restart Scitec Cross Kupa crosstraining versenyen 6. helyezést értem el, 34-ból.
•  2019. szeptember 28-án a szombathelyi IV. Decathlon Hobbi Intercross Cup csapat versenyen 8. helyezést értünk el, 16 csapatból.

 


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar