-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Hobbista sikersztorik

Nárai Dani

2017.08.20.Nárai Dani

"Ezt a pár sort iránymutatásnak szánom másoknak is erőt adva ezzel, hogy kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül soha nem késő elkezdeni a mozgást, önmagunk egészséges életmódra nevelését."- Nárai Dani

A múltban iker B-ként láttam meg a napvilágot. 8 éves koromban hiperkinetikus szindrómát (hiperaktivitás) diagnosztizáltak nálam. Ebből nagyon sok problémám volt mind az általános, mind a középiskolában és a későbbi életvitelem során. Szüleim dolgát is nagyon megnehezítettem ezzel. 18 éves koromig jártam pszichológushoz, járt hozzám a Családsegítőből egy pártfogó is. 3 általános iskolába jártam, mire befejeztem a 8 osztályt. A középiskola sem volt fényesebb. Négy év alatt 3-szor volt fegyelmi tárgyalásom, az elviselhetetlen magatartásom miatt. Mindezek ellenére van egy érettségim és egy mezőgazdasági technikusi szakmám. 9-14 éves koromig shotokan karatéra jártam, ahol zöld övig jutottam, viszont egyéb okok miatt abbahagytam. Középiskolát 16 évesen kezdtem. Szüleim akkor váltak el. 
Belekerültem egy olyan közegbe, ahol – sajnos – rászoktam a kábítószer fogyasztására. 3 évig tartott a szertől való függésem. Egy halál közeli élmény ráébresztett arra, hogy szakítanom kell az önpusztító életvitelemmel, az akkori kapcsolataimmal. Így a sors, jelet adott, hogy változtatnom kell…………..
Már régóta kerestem számomra megfelelő sportolási lehetőséget, voltam több edzőteremben. 2015. november 9-én hallottam hogy van egy hely a Hobbisták SE, ahol Cross Traning, Thai Box, Boksz oktatás folyik, és aznap meg is látogattam. Ami egyből megfogott a baráti, családias légkör és hamar beilleszkedtem. Azóta rendszeresen járok ( heti 3x) Cross Training edzésrekre. Sokat erősödtem. Sok új embert ismertem meg, akik példamutatásukkal pozitív irányba motiváltak: 2-3 gyermekes anyukák, 40 év feletti apukák és 120 kilós sporttársam, aki azóta 35 kilót fogyott. Ők nemcsak a fizikai erőnlét fejlesztésében, hanem a mentális hozzáállás alakításában is nagy hatással voltak rám, főleg az edzőm Bertha György. Tőle tanultam, hogy nincs az az akadály, ami megállíthatna miket a céljaink elérésében, még pl. egy szívműtét sem.
Mai napig nagyon sok visszajelzést kapok családomtól, barátaimtól munkatársaimtól egyaránt, hogy szemmel látható a fejlődésem. Ezek megerősítenek abban, hogy van értelme annak, amit csinálok. Tudatosabban táplálkozom, odafigyelek a pihenésre is. A cigarettát is abbahagytam.Az edzésnek köszönhetem azt is, hogy megismertem egy lányt, aki nagyon fontos lett a számomra. Az elmúlt 1 évben 4 akadály-futóversenyen vettem részt: Nyáregyházán 7 km-es, Spartan Race versenyeken: Szlovákiában és Tokajon 18 km-es és a 34. kőszegi Írott-kő versenyen 19 km-es távot futottam végig jó eredményekkel. Első Crossfit versenyemen 2. helyen végeztem. Ilyen versenyeken a jövőben is rendszeresen szeretnék részt venni. A Hobbistás edzések mellett elkezdtem futni keresztanyám férjével, Tamással, akinek még nagyon sokat köszönhetek. Ő is erősítette bennem a kitartást és azt, hogy „fejben dől el minden”. 
A jövőben a célom továbbra is a folyamatos fejlődés, erősödés mind fizikailag, mind mentálisan.

 


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar