-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Hobbista sikersztorik

Seprenyi FanniSeprenyi Fanni

Fanni példája a bizonyíték arra, hogy nincs lehetetlen, ha a zsírpárnák elleni küzdelemről van szó! Ha szeretne változtatni az életmódján, merítsen erőt a lány történetéből!Gyermekkorom óta rendkívül kövér voltam - emlékezik vissza Fanni. - Amikor 2015 júliusában besétáltam egy edzőterembe, 110 kilogrammot nyomtam a mérlegen - fűzte hozzá a derűs lány. Egy barátja unszolására kereste fel Bertha György edzőt, akinek a segítségével már számos lustálkodó emberből lett kőkemény sportoló.Fanni eleinte eszméletlenül feszélyezve ment be az edzőterembe. Nagyon rossz érzések keringtek benne, tele volt gátlásokkal, frusztrációval. - Maga a tudat, hogy én vagyok a legnagyobb a teremben, azt diktálta nekem, hogy amit akarok, az egyszerűen lehetetlen - meséli a lány, aki eleinte fél szemmel is alig mert belepillantani az edzőterem tükreibe.

- Azt mondták nekem, hogy a Gyuri majd kifarag, mint a nyílhegyet, de én ezt nem tudtam elhinni. Elvégre is az elején még fél felülést is alig tudtam megcsinálni, mert akkora hasam volt - mondta még.
Fanni a második tréningre csupán azért mert el, mert megígérte az edzőjének. - Gondoltam, három-négy edzést követően úgyis lemond rólam - a lány legyint. - Hát, nem így lett! - fűzi hozzá, majd felnevet. Fanni az első néhány edzésén azt hitte, hogy ott fog meghalni a teremben. - De Gyuri hitt bennem és azt mondta nekem, hogy nem vagyok reménytelen - emlékezik vissza. Ez akkora motivációt adott a lány akkori, 110 kilogrammos énjének, hogy mert nagyot álmodni és kitűzte, hogy ha törik, ha szakad, ő bizony lefogy akár húsz-harminc kilogrammot is!A kezdeti edzéseket a speciális étrend összeállítása követte.
- Mivel szénhidrátfüggő voltam, az első három hét nagyon próbára tett mentálisan és fizikálisan egyaránt - ezekre a napokra valószínűleg kevésbé szívesen emlékezik vissza Fanni. - Olyan szintű elvonási tüneteim voltak, amik már az emberi kapcsolataim rovására mentek, mindenre sokkal érzékenyebben reagáltam. A lelkemet odaadtam volna egy hamburgerért, ráadásul még a fagyi is kiabált a hűtőmből, hogy „gyere és egyél meg!” - ecseteli a lány, aki kitartott, sőt, fél évig egyáltalán nem szegte meg előírt kemény diétáját és ennek a sporttal kiegészülve impozáns fogyás lett az eredménye.De az ominózus egy hónap után Fanni másik ajándékot is kapott: egyszer csak azon kapta magát, hogy belekerült egy aktív, igazán vidám közösségbe.- Bár még mindig "csak" magánórákra jártam, nem csoportosakra, mert még mindig volt bennem félsz, de sok lelkes embert megismertem onnét is - mondja a lány, aki látván az átalakulását, a szénhidrát helyett már az új, aktív és egészséges életmódja függője lett.

- Mikor rádöbbentem, hogy ez tényleg működik, tudatosult bennem, hogy nincs lehetetlen - jelenti ki határozottan Fanni. - Elhatároztam, hogy a saját testemmel fogom bizonyítani, hogy bárhonnan bárhová el lehet jutni - fűzi hozzá. A lány különösen hálás az edzőjének, aki mindig noszogatta - hol finomabb, hol határozottabb módszerekkel -, átbillentgetve ezzel őt a holtpontokon, vagyis mindent megtett azért, hogy Fanni elérje a céljait és boldog lehessen.
- Meglepően rövid idő elteltével azon kaptam magam, hogy leadtam húsz kilogrammot, majd harmincat, most pedig mínusz 55 kilogrammnál tartok, tehát lényegében lefogytam egy egész embernyi zsírt - ecseteli a lány, aki méltán büszke az eredményeire. - Már simán képes vagyok arra, hogy részt vegyek csoportos órákon is, sőt, az amatőrök között gyakran én teljesítem a leghamarabb a feladatokat - meséli Fanni.
- Bár a zsírleadásnak a nagy részén már túl vagyok, de az igazi célomat még nem értem el - mondja.
A lány átalakulására már a sztárok is felfigyeltek - mostanában éppen az Ocho Machonak segít. - Január elsejétől indult egy közös projekt az együttes és az egyesületünk között - meséli. - Személyre szabott edzéstervekkel, étkezési tanácsokkal kívánjuk elérni azt, hogy a zenekar tagjai a folyamatos koncertezés ellenére is fittek lehessenek - fejti ki Fanni, aki nagyon büszke arra, hogy helyt kapott ebben a programban. Feladatának érzi, hogy motiválja, a sikereivel átlendítse a holtponton az arra szorulókat. Ezért tervezi az edzőjével közösen a "Fanni edzései 2.0" program beindítását, amelynek keretében túlsúlyos, önbizalomhiányos hölgyekkel, asszonyokkal szeretné újrajárja azt a rögös, de szinte hihetetlen eredményekkel kecsegtető utat, amit már egyszer megtett.De milyen tanácsai vannak Fanninak azok számára, akik szintén szeretnének sok kilogramm feleslegtől megszabadulni? - A legfontosabb, hogy ne hallgassanak a környezetünkre, az olyan negatív emberekre, akik folyton azt szajkózzák, hogy ez úgysem fog sikerülni nekik és amúgy is visszaesnek - szögezi le. - Ne támaszkodjanak arra a kifogásra sem, hogy nincs idejük, mert a munka és a gyerekek minden energiájukat lekötik és amúgy sem tudnának főzni meg a többi hasonló" Én is dolgoztam egész héten, ráadásul műsorvezetőként hetente két napot vagyok a képernyőn. Rengeteget utazok a munkám miatt, van olyan nap, hogy négy országon járok át. Szinte a bőröndömben élek, ennek ellenére mégis lefogytam. Pedig az én napom is 24 órából áll, pont úgy, mint akkor, amikor 110 kilogrammos voltam - ecseteli Fanni, aki boldog párkapcsolatban él, leendő feleségként is helyt kell állnia.- Az is lényeges, hogy felejtsék el az összes tablettát és egyéb instant megoldást. Ha valaki, hát én kipróbáltam megannyi ilyen "csodaszert" a gyors fogyás érdekében, de mondanom sem kell, hogy egyik sem vezetett eredményre. Ha valaki tíz-húsz-harminc vagy akár negyven éven keresztül folytat egy életmódot, akkor azt csak úgy tudja megváltoztatni, ha hajlandó kilépni a komfortzónájából és megváltoztatja az étrendjét - részletezi Fanni, aki szerint az is fontos a fogyni vágyóknak, hogy rendszeres testmozgást iktassanak be a napjaikba. - Ha nem akarják, hogy a plasztikai sebész varrja fel a zacskókat a bőrükről, akkor mindenképpen kell sportolniuk.

 


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar