-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Joskar-Ola Cross erőpróba

A nagy napA nagy nap

A zsákba futás és a lepényevés ideje lejárt, remek hangulatú ügyességi verseny várta a fiatalokat a Joskar-Ola Napokon.
Öt és tizenégy év közti gyermemeket várták a szervezők a Hobbisták Joskar-Ola Gyermek és Ifjúsági Cross ügyességi versenyére. Jelentkezőkből és akadályokból sem volt hiány a vasárnapi megmérettetésen. Több mint húsz mebert próbáló feladatot kellett teljesíteni a vállalkozó kedvű fiataloknak.
A rollerezés, a rákjárás és a bukfenc még a könnyebb kihívások közé tartozott, de akadt mászófal, hálóban mászás és gumifutás is a megpróbáltatások között. 
A kellemes kora nyári hőmérséklet pedig még vonzóbbá tette a gyerekek számára a feladatokat. Míg a versenyzők a pályán haladtak a szülők hangosan buzdították a résztvevőket. A hangulatra tehát nem volt panasz.
Akárcsak a versenyzők elszántságára. Bár a nehezebb akadályoknál kéznél volt a segítség, a gyerekek élből elutasították ennek igénybevételét. Igyekeztek mindent megtenni, ők legyenek a legügyesebbek és a leggyorsabbak.

 

Öttől 14 éves korú gyerekeknek volt nagyszerű erőpróba vasárnap a Hobbisták szervezte ügyességi és erőnléti feladatok sora, átmozgatták a gyerekeket, és mindenki kapott ajándékot. Komplett, 22 állomásos pályát kellett 15 percen belül belül teljesítenie a több mint száz indulónak. Fel-/lemászópályákat, függőfolyosón csúszást, egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat, mászóhálót és -falat is le kellett küzdeniük. Ezenkívül rollerezést, függeszkedést, csőkúszást, medicinlabda-pakolást, rákjárást, négyütemű fekvőtámaszokat és dupla szalmabálán való átjutást is.

Ugyancsak népszerű volt a gulyásfőző verseny, és a Hobbisták ifjúsági és gyermek Cross ügyességi versenye, ami 22 akadály legyőzésére toborozta a kicsiket vasárnap.
Több mint kettőszázan próbálták ki a pályát, amin minden izmot megmozgató feladatokat teljesítve az idővel is versenybe szálltak a gyerekek.

Különleges programokkal indult a Joskar-Ola Napok utolsó napja: a Hobbisták crossfit versenyt szerveztek 5-től 14 éves korig a gyerekeknek, akik nagy élményként élték meg a 22 akadályból álló ügyességi pályát. 

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/13958/xix_joskar-ola_napok_a_kozmix_zarta_a_rendezvenyt/

http://www.frisss.hu/hirek/kemeny-megprobaltatas-vart-a-gyerekekre-vasarnap-delelott

http://vaol.hu/hirek/erdelyi-rolikanak-gyujtottek-a-joskar-ola-napokon-1850692

http://przoli.blogin.hu/2017/08/14/19-joskar-ola-napok-a-sport-gasztro-retro-es-kultura-jegyeben/


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar