-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Joskar-Ola Cross erőpróba

I. Joskar-Ola gyermek és ifúsági Cross ügyességi erőpróbaI. Joskar-Ola gyermek és ifúsági Cross ügyességi erőpróba

A járványügyi hivatal felmérései szerint a gyermekek 30,3%-a küzd súlyfelesleggel és 15,4%-a elhízott. (Minden ötödik magyar gyerek túlsúlyos, de a 7-14 éves gyerekek fele nem elégedett a testsúlyával, és 20-30 százalékuk már fogyókúrázott (forrás: OÉTI)! Az gyakorlott edzői felügyelet mellett végzett progresszív ( haladó, élenjáró), folyamatosan motivált, mozgásforma lehet az egyik leghatásosabb mozgásforma a probléma kezelésére. Az irányított pálya aktivizálja a gyerekeket, ügyesebbé teszi őket, összpontosításra szoktat, kudarclegyőző képességet kialakít, önbizalom növelő hatású, helyes légzésre tanít, egyensúlyérzéket fejleszt, reakciókészséget javít, gerincet erősít. Tény, hogy akik sportolnak, jobban tanulnak, mert a felelősségtudatuk erősebb, mint a nem sportoló társuké. Nagyon sok pozitív lelki mellékhatása van a rendszeres mozgásnak, megnövekedett önbizalom, egészségesebb énkép is járul hozzá. Kialakul bennük az egészséges életmód és a mozgás iránti igényt. A cél még az állóképesség és a koordináció fejlesztés is.

Ilyen még nem volt Szombathelyen!

 

 

A Hobbisták SE. újra nagyot álmodott, előrukkolt egy 22 akadállyal teletűzdelt erő-állóképességi ügyességi pályával.
Most vasárnap, augusztus 13-án a gyermekeké lesz a főszerep. A Pázmány Péter körúti buszfordulót és a mellette lévő füves-fás területet veszik birtokba a gyerekek reggeltől késő délutánig.
A Hobbisták SE. újra nagyot álmodott, a májusi rekordlétszámú felnőtt crossfit verseny megrendezése után, az egyesület előrukkolt egy 22 akadállyal teletűzdelt erő-állóképességi ügyességi pályával. Mint a terület nagysága, mint az akadályok számát illetően, és az állítható nehézségi fokozatok tekintetében még nem volt Szombathelyen ilyen és ekkora verseny  az 5-14 éves korosztálynak.
Indulnak az ovisok, alsós- és a felsős iskolások is, külön fiú és külön lány kategóriában. A díjakat a polgármester fogja átadni. A szervezők gondoltak a szülőkre is, három bográcsban is forrni fog a gulyás. A nevezés ingyenes, regisztráció kilenc órától, maga az erőpróba pedig tíz órától indul. Már közel 100 előnevezés érkezett, de még legalább ennyi gyermeknek lesz lehetősége helyben nevezni, és kipróbálni erejét, kitartását.

 

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/hobbistak_joskar_ola

 Csatolt fájl(ok)Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar