-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Karantén edzés

10. edzésnap

2020.04.06.10. edzésnap

Kedves sportbarátaim!

Íme a 10. edzésnap feladatai:

Ami más lesz a héten: 60 perc Amrap !

Amrap jelentése: As many rounds as possible: Annyi kör, amennyi csak lehetséges, bizonyos idő alatt.
Az AMRAP egy olyan rövidítés, amelyet a CrossFit népszerűsít, ami az "Olyan sok túra, amennyire lehetséges" vagy "annyi rep, mint lehetséges" kifejezést jelenti, az edzés szerkezetétől függően. AMRAP képzési protokollok élnek és meghalnak idő - az óra ellen dolgozik, és törekszik arra, hogy a megadott időtartamon belül a lehető legtöbb ismétlést vagy gyakorlatot tegye lehetővé.

Egyéni bemelegítés után pedig:

100 felülés

100 guggolás

100 fekvőtámasz (lapockazárós)

Mindegy, hogy darabot csinálsz, csak nyomd végig a rendelkezésre álló időt a lehető legkevesebb pihenőidővel. Amikor már nehezen megy, gondolj arra, ez az a pont, amikor túllépsz magadon, elkezdődik a "fejlődés". Minden amire vágysz, az a komfortzónádon kívűl van. Ez érvényes a fizikai és a lelki fejlődésre is.

Ha gondolod, kommentbe elég egy "kész", vagy amit épp edzés után érzel:-)
Hívd meg, vagy ki egy (nem) hobbista ismerősöd, csinálja meg ő is.

Nemcsak a fizikai, a lelki (pszichés) edzettség is fontos most. A stresszel való szembeszegülés, a gondolataink uralása sok erőt kíván. Az eszményi teljesítményállapotról azt írják, hogy nem csupán a sportban létezik, hanem a munkában és a mindennapokban is. Egyfajta magabiztosság, öröm és erő jellemzi. Jól érezzük magunkat a bőrünkben, képességeink szerinti teljesítményt nyújtunk. A teljesítményszintünket az érzelmi állapotunk határozza meg. A csúcsteljesítménnyel összekapcsolódó érzelmek: lelki nyugalom, könnyedség, laza test, félelemmentesség, energia, optimizmus, öröm, spontaneitás, éberség, fókuszálás, magabiztosság és tudatosság az érzelmek és cselekvés irányításában.

 

 


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar