-

Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Karantén edzés

19. edzésnap

2020.04.27.19. edzésnap

Kedves sportbarátaim!

Íme a 19.edzésnap feladatai:

Készítettünk újra egy rövid videót, így sikerült.

TABATA alkalmazás szükséges hozzá. 1 bemelegítő és 8 fő gyakorlat lesz, mindegyikből lesz egy rövid bemutató a videóban. Mindössze 4 percnyi magas intenzitású intervallum edzés (HIIT). Ezen idő alatt kétféle szakaszt váltogatunk: van a 20 másodpercig tartó intenzív mozgás és az azt követő 10 másodpercnyi szünet.
A ciklust nyolc alkalommal kell ismételni (így jön ki a 4 perc), a kutatók szerint ez az „amennyire rövid, annyira intenzív” edzés többet ér a szervezet aerob és anaerob energiatermelő folyamatai szempontjából, mint ha egy órán keresztül mérsékelt intenzitású kardió edzést folytatnánk (azaz például futnánk).
Mindez azért lehetséges, mert a pihenő csak feleannyi ideig tart, mint a mozgás, így a testünknek nincs alkalma teljesen regenerálódni, azaz körülbelül a sorozat fele után nem sokkal eljutunk a maximális oxigénfelvételig.

1.: Fekvőtámasz kifordulással
2.: Guggolás- kitörés hátra úgy, hogy alsó helyzetben a tenyér leér. Láb a levegőben lehetőség szerint. Menetenként váltott lábbal kérem.
3.: Hasizom gyakorlat, csípőfeltolással
4.: Lábhajlító erősítése törülköző segítségével
5.: Plank gyakorlat kifordulással
6.: Fenék- derék erősítő gyakorlat, menetenként váltott lábbal
7.: Hasizom gyakorlat, menetenként váltott oldallal kérem
8.: Hasizom gyakorlat „ablaktörlő”
+1 feladat: 5 perc plank tartás

Kíváncsi vagyok, hogy ki csinálta végig. Ha gondolod, kommentbe elég egy "kész", vagy amit épp edzés után érzel:-) Hívd meg, vagy ki egy (nem) hobbista ismerősöd, csinálja meg

„A személyiséged hozza létra a személyes valóságodat. Naponta 60-70 ezer gondolatod van, és ezeknek a gondolatoknak a nagyrésze ugyanaz a gondolat, mint előző nap. Minden alkalommal, amikor valami újat tanulsz, új szinaptikus kapcsolatokat hozol létre az agyadban, valójában a tanulás új kapcsolatok kovácsolása az agyban. Amikor az emberek egy kis információt tanulnak, megkétszerezik a kapcsolatok számát az agyukban 1300-ról 2600 kapcsolatra. Viszont, ha nem vizsgálják felül az információt, vagy nem ismétlik el, vagy nem elmélkednek rajta, akkor azok az áramkörök megritkulnak órákon, vagy napokon belül. Mindig az a kérdés, hogy mihez kezdesz az információval!”

Dr Joe Dispenza Az elme hatalma az anyag fölött

 

 


Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar