Magánórák


Magánóra

Egyéni személyre szabott órák, saját szintedhez tökéletesen igazodva.

Részletek

Magánóra

A magánórák előnyei: Személyre szabott szint és fejlődési tempó:
A csoportos órákon nyilván a csoport átlagos tempójában haladhatunk csak előre. Előfordulhat, hogy valamiért nincs időd nagyon sokat gyakorolni – mert mondjuk a sportolás mellett sok minden mást is csinálsz -, vagy csak egy-egy óra néha kimarad egyéb elfoglaltság miatt. Ilyenkor túl gyorsnak is tűnhet a csoport tempója, pedig csak arról van szó, hogy ők több időt tudnak ezzel tölteni. De ugyanúgy előfordulhat, hogy kicsit ügyesebb, gyakorlottabb vagy az átlagnál, így pedig unatkozol az órán, hiszen sokkal gyorsabban is tudnál fejlődni. Egy magánórán ezzel szemben pontosan a Te számodra ideális tempóban haladhatunk.
Ezen túlmenően fontos, hogy mindenki kicsit másban ügyes és másban kezdőbb. Egy csoportos órán mindent el kell mondani, ki kell javítani, ami bárkinek a csoportból rosszul megy. Lehet, hogy neked egy-egy mozdulat, technika már rég készség szinten berögzült (például valami előképzettség vagy egyéb sportban megtanult mozgáskoordináció folytán), ilyenkor csak időpocsékolás órákon át gyakorolni, ami alapból is tökéletesen megy.
Ha az órán csak te vagy ott, akkor nem töltjük az időt a már megtanult dolgok ismételgetésével, egyenesen koncentrálhatunk azoknak a dolgoknak a megtanulására, amire ténylegesen szükségetek van. Rugalmas időbeosztás: A csoportos órák a legtöbb edzőteremben általában ugyanabban az időpontban van. Sokan a munkájuk jellege miatt egyszerűen nem tudnak heti rendszerességgel ugyanakkor edzésekre járni (délelőttös/délutános heti beosztás; rendszertelen munkarend, stb).
A magánóráimat teljesen rugalmas időbeosztással tartom: délelőtt, délután, este, akár hétvégén is. Lehet a magánóra minden héten fixen ugyanabban az időpontban, ha valakinek épp ez a kényelmes; de lehet hétről hétre mindig új időpontot keresni, ami épp belefér az adott heti programba.
Emellett természetesen mindenkinek közbe is jöhet időnként valami nem várt elfoglaltság, ilyenkor általában kimarad egy már kifizetett magánóra. Egy magánórát könnyedén át tudunk tenni másik napra, másik időpontra; illetve ha nem sikerül, és tényleg kimarad egy hét, akkor sem maradtatok közben le a csoportos óráról… Kedvező ár/érték arány: Elsőre sokan azt gondolnák, a magánóra drágább, mint a csoportos edzés, ám ez egyáltalán nincs így, sőt! Azon túl, hogy a magánórák eleve személyre szabottabbak, az is nagy előnyük, hogy ott a tanár keze között dolgozhatunk. Ez lényegében azt jelenti, hogy nem húsz pár között a tömegben ‘eltűnve’ kell pusztán a magyarázat alapján megérteni és megcsinálni egy-egy új mozdulatot, technikát, hanem az edzővel együtt lehet megérezni sokkal egyszerűbben és gyorsabban, hogyan is kéne azt csinálni. Ezért a magánórák több nagyságrenddel jobb hatásfokúak, sokkal könnyebben és gyorsabban lehet így bármit megtanulni. Ugyan egy-egy óráért többet kell kifizetni, mint egy tanfolyam egy alkalmáért, de ez félrevezető, hiszen ha akár kétszer annyit is fizetünk egy magánóráért, de ott háromszor annyit fejlődünk, akkor valójában sokkal olcsóbban és gyorsabban tanuljuk meg azt, amiért jöttünk. Oktatás egyéni igényeknek megfelelően. Lehet, hogy valamelyik gyakorlatot már nagyon jól ismered (mert mondjuk megtanultál guggolni, vagy jobbegyenest ütni), egy másikkal még sosem találkoztál; vagy egyszerűen csak egyik gyakorlat nem nagyon tetszik, és azt nem szeretnéd tanulni, de egy másikkal szívesebben foglalkoznál sokkal mélyrehatóbban.
Egy csoportos órán erre nyilván nincs mód, mindent egyenletesen elosztva kell tanulnod. Egy magánórán, a tanár pontosan azt és úgy taníthatja neked, ahogy te szeretnéd. Intenzív fejlődési lehetőség: Előfordul, hogy valamilyen oknál fogva gyorsan kell megtanulni ezt, vagy azt (mert mondjuk két hónap múlva futóversenyed lesz, ahol jó lenne egy szép helyezést elérni; vagy most szóltak, hogy lesz egy céges verseny, ahol felhúzni ( deadlift) is kéne). Ilyenkor kicsi az esély, hogy a rendelkezésre álló 1-2-3-4 hétben ez egy csoportos órán sikerüljön., ahol pont azokat a gyakorlatokat csináljuk, amire szükség lenne. Nem beszélve arról, hogy általában a csoportos edzések heti 3 alkalommal működnek, így még ha épp lenne is egy induló csoport, nem sok minden férne bele a hátra lévő időben. Magánórában ezzel szemben gyakorlatilag bármi lehetséges, és minden nap szeretnél magánórát, akkor ezt is megoldjuk. Ha háromhetente egyszer jössz be, mert amúgy külföldön dolgozol, és azokon a hétvégéken szeretnél órát, akkor csak arra koncentrálunk amit szeretnél.
Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar