Csokis piskóta, vaníliás rumos meggyöntettel
Tésztához:
20 dkg vaj
15 dkg kakaópor
10 dkg darált mandula
10 dkg édesítő
1 tk sütőpor
5 dkg rétesliszt
5 db tojásfehérje
1 tk rumaroma
Mártáshoz:
10 ml víz
1 ek mazsola
2 tk rumaroma
4 ek édesítő
1 cs vaníliás cukor
1 dl gyümölcslekvár
Elkészítés:
A vajat felolvasszuk, 1/4-vel kikenjük a kis tepsit. Hozzáadjuk a vajhoz a kakóport, jól összekeverjük. Beleöntjük a darált mandulát, édesítőt, lisztet és a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tésztamasszát és a tojásfehérjét.
170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.
Öntet:
A hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk.
A sütit porcukorral meghinthetjük, és meleg öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!