Spárgával, sajttal töltött csirkemell fekete erdei sonkába tekerve sült zöldséggel
Hozzávalók:
spárga
szeletelt sajt
csirke mell
fekete erdei sonka (de lehet bacon is)
kevés teavaj
kevés fehérbor
só, bors, majoránna, bazsalikom, szárított petrezselyem és bármi, amit szeretünk
Csirkemellfilét kiklopfoljuk, befűszerezzük ízlés szerint, rátesszük a sajtot, majd a spárgát, kevés teavajat mellé és az egészet feltekerjük majd sonkával (baconnel) áttekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kevés olíva olajjal meglocsoljuk, picit vajat teszünk a tetejére, alá kevés fehérbort öntünk és egy kis vizet, de csak épp hogy. Lefedjük alufóliával és pároljuk, megsütjük. Időt nem tudok írni, én általában érzésre csinálom.
Ha már a hús puha, a fóliát levéve kicsit még rápirítunk, de közben locsolgassuk a levével, mert a sonka könnyen megszárad.
Köretnek sült zöldségek ízlés szerint. Mindent összevágunk, oliva olajjal, fűszerekkel átkeverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe elterítjük szellősen és sütőbe rakjuk sülni.
Aki szeretne hozzá valami szószt, akkor például a holland mártás igazán jól áll neki.
Jó étvágyat!