Erdei gyümölcsös zabpelyhes keto pite
Hozzávalók
2 db tojás
15 dkg eritrit
100 ml napraforgó étolaj
150 ml natúr joghurt
100 ml tejszín
8 dkg mandulaliszt
7 dkg szójaliszt
10 dkg zabpehely
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A gyümölcs feltéthez:
50 dkg erdei gyümölcs mix
10 g zselatin
10 g étkezési keményítő
szükség szerint Víz
8 dkg eritrit
1 kevés mandula a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat kihabosítjuk az eritrittel, majd hozzákeverjük az olajat, tejszínt és a joghurtot. A liszteket összevegyítjük a zabpehellyel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszával összeforgatjuk. A tésztát torta formába simítjuk és előmelegített sütőben 180 C fokon készre sütjük. Tűpróbát végezzünk, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöt kevés vízzel összeforraljuk, hozzáadjuk az eritritet és a keményítőt egy kis vízzel elkeverve, hogy egyenletesen kerüljön bele, közben végig kevergetjuk. Ha elfőtte a vizet hozzáadjuk a zselatint is és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már kezd dermedni, de még folyik (ha már biztos, hogy megmerevedik) ráöntjük a tésztára. Tetejére mandulát szórunk.
Jó étvágyat hozzá!