Alpesi álom (ketogén)
Kb. 10 adagra osztható el. Így 4,9 CH és 231 kCal található 1 adagban.
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
9 ek eritrit
1 csipet só
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
5 ek kókuszliszt
1 cs sütőpor
Krém:
1,5 dl cukormentes Hulala habtejszín
250 g mascarpone
1 csomag vaníliás eritrit
3 ek eritrit
1 csipet só
Áztatáshoz
2 dl tejes kávé édesítve
Rétegek közé
Kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval, eritrittel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgáját folyamatos keverés mellett.
Óvatosan beleforgatjuk a kakaóport a kókuszlisztet és a sütőport.
180 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük az eritrittel, majd hozzákeverjük a mascarponét.
Ha kihűlt a tésztánk felkockázzuk és kávéba mártjuk. És a tiramisuhoz hasonlóan rétegezzük (piskóta, krém, kakaópor és így tovább).
Óvatosan fakanállal összeforgatjuk. Hűtőben hagyjuk pihenni egy órát.
Tálaljuk fagyiskanállal és szórjuk meg egy kevés kakaóporral.
Jó étvágyat hozzá!