Keto palacsinta:
Hozzávalók:
Tészta
250 g mascarpone
4 ek eritrit
8 tojás
1 csipet só
Vanília őrlemény
Olaj
Töltelék:
500 g túró
2 ek tejföl
Vanília őrlemény
5-6 ek eritrit ízlés szerint
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásokat a sóval, az erotrittel és a vaníliával egy tálban a habosra keverjük géppel (kb 5 percig).
Hozzáadjuk a mascarponét. Csomómentesre keverjük.
Kiolajozott serpenyőben kisütjük. Kb 15 db lesz belőle.
A töltelékhez a túrót a vaníliával, az eritrittel egy villa segítségével megtörjük. Hozzádjuk a tejfölt és elkeverjük. (Ha nem elég édes még adhatunk hozzá édesítőt.) Végül keverjük hozzà a tojást.
A kisült palacsintákat töltsük meg a töltelékkel és vágjuk fel őket 4 fele.
Egymás mellé, majd csúsztatva egymásra helyezzük a kis tekercseket amíg meg nem telik a tepsink.
A pudingport kikeverjük a 2 dl tejjel és lecsurgatjuk a palacsinták tetejét.
180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnàra sütjük. Miután megsült hagyjuk 30 percet pihenni, hogy megdermedjen rajta a puding.
Jó étvágyat hozzá!