Ketogén rumos-csokis torta
Hozzávalók:
- 15 szelet +
1. 8 db tojás
2. 8 evőkanál eritrit
3. 2 evőkanál mandulaliszt
4. 3 evőkanál kókuszliszt
5. 3 evőkanál holland kakópor
6. 250 g mascarpone
7. 18 g sütőpor
8. 1 csipet só
9. ízlés szerint vanília őrlemény
10. Krém:
11. 40 g Dr Oetker Prémium csokoládés puding
12. 4 dl tej
13. ízlés szerint édesítőszer
14. 2 dl Hulala cukormentes tejszínhab
15. 0, 5 dl rum (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét az édesítőszerrel és a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a mascarponéval és a vanília őrleménnyel habosra kavarjuk.
2. Hozzáadjuk a liszteket és a kakaóport, valamint a sütőport. Ezután a fehérjét óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük.
3. Vajazott és kakaóporozott 26 cm-es kör alakú formában kisütjük 180 °C-on 60 perc alatt. Magasabb nedvességtartalmú tésztát kapunk, mint a hagyományos piskóta. Miután kihűlt, kettévágjuk.
4. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A tejszínhabot félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és keményedésig keverjük.
5. A kettévágott piskótát megkenjük a kakaós krémmel. Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!