Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók:
-250 gramm zsírszegény túró
-80 gramm apró szemű zabpehely
-1 db Tojás
-40 gramm porcukor(ezt helyetesítjük édesítőszerrel ízlés szerin)
-natúr joghurt
Morzsa:
-6 ek. apró szemű zabpehely
-6 ek. zsemle morzsa(ezt helyetesíthetjük zabpehellyel vagy dióval esetleg mandulával)
1.Az áttört túrót keverjük össze a zabpehellyel, a tojással és a cukorral vagy édesítővel
Letakarva 30percig pihentetjük a masszát. Ezután nedves kézzel formázunk belőle 10-12 db gombócot és főzzük azokat lobogó vízben a felszínre jöveteltől 3-4percig. Végül szürőlapáttal szedjük ki és csepegtessük le.
2.Serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a zabpelyhet és a zsemlemorzsát (vagy amivel helyetesítjük). Ezután forgassuk meg a keverékben a túró gombócokat. Egy kevés joghurttal meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!