Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve
Hozzávalók: / 2 adag
2 ek olívaolaj
0.5 db csirkemell filé
3 nagy db sárgarépa
2 dl főzőtejszín
1 dl tej
5 szál kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köret ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszában vastagabb szeletekre, majd ezeket szép, egyenletes rombusz alakokra vágjuk. A sárgarépát hámozás után előbb ujjnyi darabokra, majd ezeket is vastagabb szeletekre aprítjuk Így a hús meg a répa eléggé hasonlóan néz ki.
A húst kevés olíván erős tűzön körbepirítjuk, kiszedjük egy tányérra, azonnal lefóliázzuk.
A serpenyőbe újabb kanálnyi olívát öntünk, ebben közepes tűznél előbb kicsit megkapatjuk a répaszeleteket, majd mérsékeljük a tüzet, ráöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tetejére rakosgatjuk a friss, illatos kakukkfűszálakat. Lefedjük, pár percet hagyjuk csendesen rotyogni.
Néhány perc (kb. 5) után hozzákeverjük a lepirított csirkemellkockákat. Időnként megkeverjük. Miután úgy látjuk, hogy eléggé besűrűsödött a szaft, de még nem puha a répa, hozzáöntünk apránként egy kicsi tejet folyamatosan kevergetve.
Bár szerintem a rizs jobb lett volna hozzá, de a tészta gyorsabban elkészült, így ezzel tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!