Édesburgonyapüré és fűszeres csirkemell
Hozzávalók: / 3 adag
Édesburipüré:
1 kg édesburgonya
1.5 kávéskanál só (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
1.5 ek főzőtejszín
Fűszeres csirkemell:
70 dkg csirkemell filé
4 kávéskanál só (kb. ennyi mennyiséggel besózzuk sütés előtt a csirkét)
bors ízlés szerint
3 teáskanál füstölt pirospaprika
2 kk fokhagymapor
2 csipet petrezselyem (ha elkészült, a tetejét megszórjuk)
Sütőzsiradék
Fűszeres csirkemell
100 g kókuszzsír (lassan felmelegítjük)
Elkészítés:
Édesburipüré:
Meghámozzuk az édesburgonyákat, karikára vágjuk őket, majd feltesszük egy lábosba főni, annyi vízzel, ami éppen elfedi.
Kb. 15 perc alatt puha lesz, de érdemes mindig villával szurkálni őket, hogy puhulnak. Miután puha lett, a vizet leöntjük róla, hozzáöntjük a tejszínt, lassú lángon, közben krumplinyomóval törjük szét a krumplit, ameddig pépes állagot nem kapunk.
Fűszeres csirkemell:
A csirkemellt előre befűszerezzük a fűszerekkel, kicsit hagyjuk pihenni. (kb. 15 perc) Utána vékony csíkokat vágunk bele, hogy sütés közben az egész csirkemell megsüljön alaposan.
Keresünk egy remek serpenyőt, amibe felmelegítjük a kókuszzsírt, majd belehelyezzük a csirkemellszeleteket.
Kb. 20-25 percig sütjük, én kb. 5 percenként forgatjuk őket, hogy biztosan átsüljön.
Kis petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!