Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon: +36202315560
E-mail: info@hobbistak.hu
További információk

Az alapító

Bertha György 

Született: 1974.

Családi állapot: nős, két kislány, Kiara (12),  és Aisa (6) édesapja

Felesége: Bertháné Süle Karolina

Sport múlt:

3 év birkózás

3 év kick-box,

1 év Thai box

1995-2005. hivatásos ökölvívó

Futás és teljesítménypróbák:

12 hegyi félmaraton

6 alkalommal hegyi 35 km futás, ill. kerékpározás

16 utcai félmaraton 2000- 2016 között

1 utcai maraton 2011

1 alkalommal 70 km hegyi teljesítménypróba 

Brutálfutás csapatban

5 csapat, és 8 egyéni  versenyző crossfitversenyre felkészítése, és irányítása.

A Hobbisták Önvédelmi Sportegyesület megálmodója, és alapitója, és vezető edzője.

A Hobbi Intercross Cup kitalálója, és megszervezője.

A Joskar- Ola napokon gyermek és ifjusági Cross ügyességi erőpróba megálmodója, és egyik fő szervezője.

2006-tól folyamatos képzések, a sportkultúra és a táplálkozás területén, 2013-ban pedig a sportoktató (önvédelem- ökölvivás)  szakon szerzett képesítést a legújabb uniós normák szerint.

 

 

 


 

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

 



Receptek

45. Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje recept

2020.05.22.

45. Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje recept

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

Hozzávalók / 3 adag
3 db csirke alsócomb
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
150 g csiperkegomba
2 szál rozmaring
1 marék bazsalikom
400 g konzerv paradicsom (1 konzerv)
5 dl paradicsomlé
1 dl száraz vörösbor
3 ek kapribogyó
100 g olajbogyó
300 g főtt spagetti tészta (3 főre)
1 teáskanál chilipehely
petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban az olívaolajat felhevítjük, és belehelyezzük a csirkecombokat. Sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-5 perc alatt. (Érdemes letakarni, mert a combok kissé "köpködnek" a forró olajban.) Ezután a pirult combokat kihalásszuk a lábosból és egy tányéron félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a szeletelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a kaliforniai paprikákat. Ezt követően a szeletelt gombát is rádobjuk. Az apróra vágott rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
Miután a zöldségek alaposan lepirultak, felöntjük a kétféle paradicsommal és a vörösborral. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kissé összeforraljuk, majd jöhetnek vissza a csirkecombok ebbe a csodálatos "fürdőbe".
Lefedve 35-40 percig főzzük az egészet. Ezalatt a szószunk besűrűsödik, a combok omlósra puhulnak és tökéletesen összeérnek az ízek.
Amikor készen vagyunk, az utolsó művelet, hogy megszórjuk az egészet kapri- és olívabogyóval, ez az étele különlegessége.
Spagettivel tálaljuk, vagy ha még autentikusabbak szeretnénk lenni, akkor polentával.

Jó étvágyat!








Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar