Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Receptek

45. Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje recept

2020.05.22.

45. Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje recept

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

Hozzávalók / 3 adag
3 db csirke alsócomb
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
150 g csiperkegomba
2 szál rozmaring
1 marék bazsalikom
400 g konzerv paradicsom (1 konzerv)
5 dl paradicsomlé
1 dl száraz vörösbor
3 ek kapribogyó
100 g olajbogyó
300 g főtt spagetti tészta (3 főre)
1 teáskanál chilipehely
petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban az olívaolajat felhevítjük, és belehelyezzük a csirkecombokat. Sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-5 perc alatt. (Érdemes letakarni, mert a combok kissé "köpködnek" a forró olajban.) Ezután a pirult combokat kihalásszuk a lábosból és egy tányéron félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a szeletelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a kaliforniai paprikákat. Ezt követően a szeletelt gombát is rádobjuk. Az apróra vágott rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
Miután a zöldségek alaposan lepirultak, felöntjük a kétféle paradicsommal és a vörösborral. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kissé összeforraljuk, majd jöhetnek vissza a csirkecombok ebbe a csodálatos "fürdőbe".
Lefedve 35-40 percig főzzük az egészet. Ezalatt a szószunk besűrűsödik, a combok omlósra puhulnak és tökéletesen összeérnek az ízek.
Amikor készen vagyunk, az utolsó művelet, hogy megszórjuk az egészet kapri- és olívabogyóval, ez az étele különlegessége.
Spagettivel tálaljuk, vagy ha még autentikusabbak szeretnénk lenni, akkor polentával.

Jó étvágyat!








Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar