Nyers paradicsomleves parmezánforgáccsal, sajtos pirított bagettel
Hozzávalók (4 főre):
4 nagyobb paradicsom
friss bazsalikomlevél
só, bors
2 teáskanál nádcukor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 dkg reszelt parmezán
15 dkg sajt
1 bagett négyfelé vágva (vagy toastkenyér)
vaj
Elkészítés:
A paradicsomoknak kivágjuk a zöld részét, felszeleteljük, majd turmixgépben vagy botmixerrel a bazsalikomlevelet és a nádcukrot hozzáadva pépesre turmixoljuk, 1 evőkanál olívaolajat belekeverünk, végül sóval, borssal ízesítjük.
A négyfelé vágott bagett külső részét palacsintasütőben vajon, közepes hőfokon megpirítjuk, majd a belső oldalát megvajazzuk, megszórjuk sajttal, és sütőben vagy melegszendvicssütőben aranybarnára pirítjuk.
Egyszerűbb változat, ha két toastkenyérszelet közé sajtot teszünk, és kontakt melegszendvicssütőben összesütjük, majd amikor kivesszük, mindkét oldalát megkenjük vajjal.
A levest kisebb tálba merjük, tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk, a még forró melegszendviccsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!