Indiai csicseriborsó-lepény – besan chilla
Hozzávalók (4 főre):
1 csésze csicseriborsóliszt
1 csésze víz
3 újhagyma
1 teáskanál kurkuma
½ teáskanál só
½ teáskanál paprika
½ friss piros csili
1 evőkanál olívaolaj
tálaláshoz: reszelt sajt, csatni, joghurtos-fűszeres mártogatós, avokádókrém vagy csilikrém
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba keverjük össze a lisztet, a vizet, a kurkumát, a sót és a nagyon apróra felszeletelt csilit, majd adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát. Hagyjuk állni néhány percig, amíg felmelegítjük az olajat egy nem tapadós serpenyőben. A tésztának nagyon nyúlósnak kell lennie.
Közepes hőfokon süssük meg mindkét oldalát (kb. 3-3 perc). Fontos, hogy még forrón tálaljuk, ne várjuk meg, míg kihűl.
Tálaljuk reszelt sajttal, csatnival, joghurtos-fűszeres mártogatóssal, avokádókrémmel vagy csilikrémmel.
Jó étvágyat hozzá!