Lazac steak joghurtos kapormártással
Hozzávaló (4 főre):
4 szelet (egyenként kb. 20 dkg-os) lazacfilé
madársaláta
1 nagy doboz görög joghurt
friss vagy fagyasztott kaporlevél
1 gerezd fokhagyma
1 db kezeletlen héjú citrom
olívaolaj
só, őrölt zöldbors
Elkészítés:
Sütés előtt 15-20 perccel a lazacot vegyük ki a hűtőből, hogy sütéskor közel szobahőmérsékletű legyen. Tegyük papírtörlőre, hogy a nedvességet felszívja a halról.
Ízesítsük a joghurtot sóval, kaporral, zúzott fokhagymával és kevés őrőlt zöldborssal. Karikázzuk fel a citromot.
Vastag aljú serpenyőt válasszunk a sütéshez, amit forrósítsunk fel, majd tegyünk bele 3-4 evőkanál olívaolajat. A lazac mindkét oldalát sózzuk, és vastagságtól függően süssük 3-4 percig együtt egy-egy citromkarikával.
A madársalátát halmozzuk egy nagyobb tányérra, tegyük rá a sült lazacot, a sült citromot, mellé egy friss szelet citromot, és a joghurtos kapormártást is.
Jó étvágyat hozzá!