Bertha György

Hobbisták Önvédelmi SE

Cím: 9700 Szombathely,
Szombathely Nárai u 3.
Telefon:
+36202315560
E-mail:
info@hobbistak.hu


Receptek

59. Halrudacskák spenótos krumplipürével recept

2020.06.03.

59. Halrudacskák spenótos krumplipürével recept

Halrudacskák spenótos krumplipürével

Hozzávalók:
12 db fagyasztott, panírozott halrúd
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
50 dkg fagyasztott leveles spenót
1,5 dl cukrozatlan habtejszín

bors
szerecsendió
2,5 dl tej
5 dkg vaj
4 db tojás

Elkészítés:
A halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízben 15 percigfőzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és puhárapároljuk. Ha az összes folyadék elpárolgott, felöntjük a spenótot a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Végül fűszerezzük egy kevés szerecsendióval.
A tejet felforrósítjuk, a burgonyát leszűrjük. Az áttört burgonyát összeforgatjuk a felforrósított tejjel, majd megsózzuk és hozzákeverjük a vajat. A krumplipürét melegen tartjuk. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megsütjük rajta tükörtojásokat.
A burgonyapürét és a spenótot tányérokra halmozzuk. Elrendezzük rajta a halrudakat, majd mindre 1-1 tükörtojást teszünk.

Jó étvágyat hozzá!








Vissza az előző oldalra!
Hobbisták Önvédelmi SE - Magyar