Tojásos nokedli fejes salatával
Hozzávalók:
A nokedlihez:
50 dkg liszt
2 tk só
8 db tojás
2,5 dl víz (vagy amennyit felvesz)
1-2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
A salátához:
fejes saláta vagy római saláta
1 l víz
1/2 dl ecet (10%-os)
só
2 ek cukor
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük 1 tk sóval, 2 db tojással és a vízzel. Alaposan összekeverjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt a nokedli, kimerjük, és meglocsoljuk az olajjal.
Forró olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rátesszük a nokedlit, és átpirítjuk a hagymás alapon. Ezután a maradék 6 felvert, sózott tojást ráöntjük, és elkeverjük benne (nem kell sokáig hőkezelni, a tojás ne süljön túl, mert akkor nagyon száraz lesz).
A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük. A vízbe beleöntkük az ecetet, megsózzuk, megcukrozzuk és a salátára öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.
Jó étvágyat hozzá!