Egyszerű kolbászos lecsó
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
50 dkg paradicsom
2 szál kolbász
olaj
só
bors
1 ek pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Végül belekeverjük a kolbászkarikákat, és melegen, kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!